Welke ontwikkelingen zullen er zijn in 2022 in de horeca?

Voldoen aan de eisen die gesteld worden aan voedselveiligheid, is onderdeel van de HACCP. Dit laat zien wat de hygiëne status van je bedrijf is. Dit moet worden geregistreerd zodat het kan worden gecontroleerd. HACCP software van Horeko kan hierbij een uitkomst bieden. Dit soort software biedt een HACCP plan op maat voor jouw restaurant. Ook kun je een allergenenlijst bij Horeko opstellen. Zo kun je in een oogopslag zien wat er precies in je gerechten zit. Je bent hierdoor voorbereid op vragen over het gerecht. 

Ruimer assortiment 

In het nieuwe jaar zal ook de horeca zich op meerdere vlakken ontwikkelen. Zo worden afhaalmaaltijden steeds populairder. Restaurants spelen hierop in en bieden een ruim assortiment aan. Ook spelen restaurants in op de verandering van ons eetpatroon. Koemelk wordt bijvoorbeeld steeds minder gekocht. Daarentegen maakt havermelk zijn opkomst in onze koffie. Ook het laten staan van zuivel en vlees gebeurt door steeds meer mensen. De een wordt vegetariër en de ander zelfs veganistisch. Hier spelen restaurants dan ook op in door passende maaltijden te bieden. Een allergenenlijst bij Horeko kan hierbij goed van pas komen. Zo kan je direct zien wat er op het bord ligt. Ook de voedselveiligheid wordt steeds belangrijker. Hierbij kan de HACCP software van Horeko een helpende hand bieden. 

Digitalisering 

Nu er een gigantisch personeelstekort is, zullen meer bedrijven gaan digitaliseren. Zo heb je minder personeel nodig en kun je het personeel wat je hebt, zo efficiënt mogelijk inzetten. Ook het bijhouden van je voedselveiligheid kan online gebeuren. Dit bespaart je een hoop tijd en personeel. De HACCP software van Horeko houdt je hygienische administratie goed op orde. Ook een allergenenlijst bij Horeko helpt om snel inzicht te bieden in je gerechten. Ideaal dus als je weinig personeel hebt.